Kadınlar için Vücut Geliştirme Nasıl Başlamalı?

Spora başlamak kadınlar için bazen dert olabiliyor. Kadınlar Vücut geliştirmeye nasıl başlamalı sorusuna yanıt aradık ve bulduk.

Etkileyici bir fiziğe sahip olmak isterken sadece çalışma yapmak değil aynı zamanda sıkı bir diyet programı uygulamak da gerekiyor. Sakarya bayan spor salonu ile gerekli egzersizleri yaparken bir taraftan da yediklerinize dikkat etmeniz istediğiniz sonucu elde etmenizi sağlayacaktır.

Sayılar Önemli

Sayılar Önemli

Vücut geliştirmek için uygulanan diyet tamamen sayılarla alakalı bir durum. Tipik olarak kadınlar, erkeklere göre daha az vücut ağırlığına sahip olduğu için daha az kaloriye ihtiyaç duyarlar ancak bu durum vücut geliştirme için geçerli değil. Kas yapmak ve büyütmek için vücut ekstra kaloriye ihtiyaç duymaktadır. Ancak bunu yaparken alınan yağı da gözetmek gerekiyor. Ünlü, İngiliz vücut geliştirici Lisa Cross yaptığı açıklamada vücut geliştirmek için günlük 5000 kaloriye ihtiyaç duyduğunu açıklamıştı. Ancak ilk başta sizin bu kadar çok kalori ihtiyacınız bulunmamaktadır, bu yüzden mevcut günlük kalori ihtiyacınıza 500 kalori eklemek ve bunun nasıl etkileri olduğunu görmek için iki ya da üç gün deneme yapabilirsiniz. Eğer kaslarınızın yeterince büyüdüğünü ya da güçlendiğini düşünmüyorsanız o zaman aldığınız kalori miktarını arttırmaya devam edebilirsiniz.

Diyet Detayları

Diyet Detayları

Diyet yapmaya başladığınızda beslenmeye karşı olan bakış açınızı da değiştirmeniz gerekmektedir. Tatil günlerinde yüksek kalori alımı kas yapımına destek olmaktadır. Kadınlar erkeklere göre dinlenme halinde daha düşük bir metabolik hıza sahiptir. Bu da kadınların dururken daha az kalori yaktığı anlamına gelir. Bu nedenle dinlenme günlerinizde aldığınız kaloriyi düşürebilirsiniz ancak bu süreç sonunda zayıf kalıyorsanız ve kaslarınızda gerileme oluyorsa bu biraz kalori arttırmanız gerektiğinin bir işaretidir.

Değerlendirme

Değerlendirme

Kadınların vücutları da değerlendirilirken tıpkı erkeklerinki gibi kas büyüklüğüne ve inceliğe bakılır. Ancak şekil geliştirmede şekil ve simetri, kas büyüklüğünden daha önemlidir. Şekle önem veren kadınların da diyetlerini vücut geliştiren erkekler gibi yapmalıdır ancak bu diyette kilogram başına bir gram daha az protein almak gerekmektedir. Bu süreçte nişastalı karbonhidratı azaltarak spordan sonra daha fazla yumurta kırmızı et tüketebilirsiniz.

Başarılı Bir Plan

Başarılı Bir Plan

Gününüze içerisinde sebze ve az yağlı peynirle yapılmış bir omlet ile başlayabilirsiniz. Öğle saatlerinde büyük bir parça yeşil salata, ızgara göğüs eti, biraz böbrek ya da fasulye ile beraber bir yemek kaşığı zeytin yağı ideal olacaktır. Akşam yemeğinde ise havuçla servis edilen ince bir biftek, brokoli ve karnabahar son derece önemlidir. Gün içerisinde acıktığınızda ise protein içeceği, köy peyniri ya da bir avuç çiğ kuruyemiş açlığınızı bastırmanıza yardımcı olur.

Önerilen İçerikler