İnce Kadınlar Nasıl Kas Yapabilir?

Erkeklerin ve kadınların kasları farklı şekilde ve farklı hızlarda gelişir. Kadınların kaslarının daha yavaş bir şekilde ya da daha düşük ölçekte gelişmesi kas yapımının imkansız veya zor bir şey olduğu anlamına gelmez.

Erkeklerin ve kadınların kasları farklı şekilde ve farklı hızlarda gelişir. Kadınların kaslarının daha yavaş bir şekilde ya da daha düşük ölçekte gelişmesi kas yapımının imkansız veya zor bir şey olduğu anlamına gelmez. Eğer daha güçlü, daha atletik bir görünüşe sahip kadınsanız doğru beslenme ve ağırlık çalışmalarıyla kaslarınızı geliştirme şansınız oldukça kolaydır. Sakarya bayan spor salonu ile ağırlık programınızı ve diyet programınızı bir düzene oturtarak bütün kas gruplarınızı çalıştırabilir ve vücudunuzun daha zinde olmasını sağlayabilirsiniz.

Birinci Adım

İlk olarak yapmanız gereken haftalık bir çalışma programı hazırlamanızıdır. Eğer daha önce ağırlık kaldırmadıysanız haftada iki gün ile başlayabilirsiniz. Eğer daha önce ağırlıkla ilgili çalışmanız varsa sizin için haftada üç ya da dört gün daha verimli olacaktır. Vücudunuz güç kazanmaya ve çalışmaya alışmaya başladıkça haftalık programınıza ekleme yapabilirsiniz. Bu eklemeler ile haftalık dört ile altı arası çalışmaya kadar çıkarabilirsiniz.

İkinci Adım

Haftalık süreçteki her programınızda farklı bir kas grubunuzu çalıştırın. Haftanın son günü geldiğinizde vücudunuzdaki göğüs, sırt, omuz, karın, pazı, kol, uyluk, baldır ve bacak kaslarınızını çalıştırmış olmanız gerekmektedir. Her çalışma başına bir ile dört arasındaki kas grubunu seçerek bu çalışmayı tamamlayabilirsiniz. Örneğin göğüs, sırt ve bacaklarınızı kombine şekilde çalıştırarak üst vücudunuzu bir gün, kalan kas gruplarıyla alt vücut bölgenizi başka bir gün çalıştırabilirsiniz.

Üçüncü Adım

Kas hacmini arttırmak için yapmanız gereken şey yüksek ağırlıkla az tekrar şeklinde çalışmaktadır. Eğer tekrarlarınızı kolay bir şekilde yapıyorsanız yeni kas dokusu kazanmak yerine dayanıklılığınızı arttırıyorsunuz demektir. Her bir çalışma seti başına altı ile sekiz arasında tekrar yapabileceğiniz bir ağırlık seçmeniz yararınıza olacaksınız. Her bir çalışma için sekiz ile on farklı çalışma yapabilirsiniz. Bu şekilde bir çalışma süreciyle hem kaslarınızı ideal bir şekilde çalıştırabilirsiniz hem de onlara dinlenmeleri için gerekli zamanı verebilirsiniz.

Dördüncü Adım

Çalışma yaparken kaslarınızın kendilerini toparlamalarına izin vermeniz gerekmektedir. Bu nedenle çalışma süresince her set arasında iki ya da üç dakika dinlenmeniz gerekmektedir. Ayrı aynı kas grubunu çalıştırmadan önce 48 saat beklemeniz gerekmektedir. Bu 48 saatlik süreçte kaslarınız kendilerini tamir eder ve büyümeye başlar.

Beşinci Adım

Beşinci adım çalışmanızın en önemli adımlarından birisidir. Kas büyümesini destekleyen doğru gıdaları tüketmeniz çalışmanızda son derece önemlidir. Düşük kalorili, az şekerli, yağsız ve vitamin yönünden zengin, besleyici yiyecekler tüketmek çalışma programınızda yardımcı olmaktadır. Meyveler, tam tahıllı gıdalar, düşük yağlı ancak kalsiyum yönünden zengin yiyecekler, sebzeler, proteinler ve besleyiciliği yüksek gıdalar tercih etmeniz her zaman yararınıza olacaktır. Derisiz tavuk ve hindi, soya, peynir altı suyu, yumurta ya da balık gibi gıdalardan elde edeceğiniz yağsız proteinler kas gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır.

Bir Önceki Yazımıza Gözatın : Kolay Egzersizle Beyonce Vücuduna Sahip Olabilirsiniz