Spor Salonunda Kadınların En Sık Yaptığı 5 Hata

Spor Salonunda Yapılan Hatalar Gelişiminizi Olumsuz Etkileyecektir

Sakarya bayan spor salonları arasından tercih yapıp büyük bir istekle spor yapan kadınlar, uzman eğitmenlerin de kontrolünde kendilerine özel hazırlanan antrenman programlarının avantajlarını yaşayabilirler. Doğru beslenerek ve antrenmanlarını aksatmayarak kazandıkları ivmeyi düşürmemek için ise belli başlı hatalardan kaçınmalıdırlar.

Bu yazımızda spor salonlarında kadınların en sık yaptığı 5 hatayı sizlerle paylaşacağız. Siz de bu yaza en formda halinizle girmek istiyorsanız mutlaka bu hatalardan ders çıkarmalı ve önerilerimizi dikkate almalısınız.

Sürekli Kardiyoda Takılı Kalmayın

Özellikle fazla kilosu olan ve hızlı bir şekilde yağ yakmak isteyen kadınların düştüğü en büyük yanlış sürekli kardiyo egzersizlerinde takılı kalmaktır. Spor yapmaya alışmak ve beden kondisyonunu arttırmak için kardiyo egzersizleri önemli bir süreç olsa da sürekli kardiyo yapmak da bir yere kadar faydalıdır! Form tutabilmek ve vücuttaki farklı kas gruplarını çalıştırabilmek için temel gereksinim vücudu şaşırtmaktır. Peki bu nasıl başarılır? Sürekli vücudunu şaşırtmak isteyen kadınların yoğun ve kısa aralıklı; HIIT egzersizlerine yönelmesi gerekir. Aynı zamanda çeşitli spor dalları ile ilgilenmek ve vücudun alışkın olduğu antrenman programlarını değiştirmek atılması gereken önemli bir adımdır. Zaman içerisinde artan kondisyon sayesinde kaslar tempoya alışacak ve yağ yakımı hızlanarak kadınlar ideal fiziklerine daha kolay bir şekilde ulaşacaktır. Antrenman verimliliğini yükseltmek adına antrenman çeşitliliğinden kaçınılmadığı takdirde elde edilen sonuçlar mutluluk verici olacaktır.

Karbonhidrat Ne Kadar Gerekli?

Spor öncesinde ve spor sonrasında en sık tüketilen besinler arasında yer alan karbonhidratlar kadınların da vazgeçilmezidir. Tok tutması ve enerji vermesi gibi özellikleri karbonhidratları spor yapma döneminde ihtiyaç haline getirebilir. Ancak kadınların unutmaması gereken karbonhidrat yüklemelerinin profesyonel sporcular için önerildiğidir. Kadınlar yağ eritmek ve şekilli bir vücuda sahip olmak istiyorlarsa karbonhidrat tüketmekten vazgeçip yağsız proteinlere yönelmelidir. Karbonhidrat tüketimi spor salonunda yapılan bir hata olmasa da kadınların spordan sağladıkları verimi doğrudan etkileyeceği için karbonhidrat tüketenlerin bu konuda bilinçli olması gerekir.

Hayaller Vs. Gerçekler

Sakarya bayan spor salonları maratonuna başlayan kadınlar bir anda hayallerine ulaşmak isterler ve kimi zaman beklentilerini belirlerken biraz hayalperest davranırlar. Spor yapmaya başladıkları ilk birkaç ay içerisinde yıllardır hayallerini kurdukları vücutlara kavuşamayınca da ister istemez motivasyonlarını kaybederler. Siz de spora yazıldıysanız aynı hataya düşmeyin, vücudunuza zaman tanıyın. Spor yapmak faydalı ve vücut değişimi için gerekli olsa da etkilerinin hissedilmesi için sabırlı olunmalıdır. Sürekli tartılmak, sürekli vücut ölçülerini öğrenmek sabırsızlığı perçinler. Kadınların yapması gereken küçük hedefler belirlemek ve ulaştıkları her hedefin keyfini çıkarmaktır. Nihai amaç için ise biraz mücadele ve çokça sabır gereklidir.

Ağırlık Antrenmanları Erkeklerin İşi!

Spor salonundaki kadınların düştüğü en büyük yanılsamalardan biri ile daha karşınızdayız. Ağırlık kaldırınca kadınlar bir anda kadınsı kıvrımlarının kaybolacağını ve vücutlarının kas makinesine dönüşeceğini düşünürler. Bu oldukça yanlış bir düşünce olmakla birlikte yaygın bir mit olma özelliği de gösterir. Sevgili bayanlar, ağırlık antrenmanları kemik sağlığınızı geliştirir ve aynı zamanda kaslarınızın daha düzgün hatlara sahip olmasını sağlar. Bu nedenle ağırlık antrenmanlarından uzak durmak yerine sizin ve beklentileriniz için en doğru ağırlık antrenman programlarını uygulayın.

Düz Bir Karın İçin Mekik Yeterlidir!

Düz bir karın için yapılması gereken tek şey keşke mekik çekmek olsa! Mekik çekmek birçok kadın için önceliklendirilen egzersizlerin başında yer alsa da yalnızca mekik çekmek düz bir karın bölgesine kavuşmak için yeterli değildir. Mekik çekmek baklava kaslarını ortaya çıkarabilir ancak aynı zamanda sıkı bir diyet programı da uygulanmalıdır. Mekik çeken, bel bölgesini çalıştıran, sırt kaslarını güçlendirip beslenme düzenine dikkat eden kadınlar hayallerindeki sıkı karına sahip olunabilir.