Kış Aylarında Kilo Almamak İçin Tüyolar

Kış mevsimi ile metabolizma yavaşlıyor, geceler uzuyor. Yemeye dikkat etmek lazım

Kış tüm gücünü göstermeye başlıyor ve haliyle gün içerisinde dışarıda geçirilen zaman dilimlerinde bariz bir azalma meydana geliyor. Sadece dışarı çıkılamasa iyi; vücut ısı dengesi kurabilmek adına daha fazla kaloriye ihtiyaç duyuyor. İşte kış kiloları da tam da bu nedenle alınıyor!

Yaz aylarına fit girmek isteyen bayanların kabusu kış kilolarını engellemek zor olsa da mümkün! Bunun için dikkatli beslenilmesi ve yazımızdaki önerilerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Siz de bu kışı mümkünse kilo almadan ve fit bir şekilde geçirmek istiyorsanız yazımızdaki önerilerden yararlanabilirsiniz!

Kahvaltılarda Protein Tüketin

Sevgili kadınlar, yaşın ilerlemesi ile birlikte metabolizma hızınızda geri döndüremeyeceğiniz bir yavaşlama olur. Her ne kadar zamanın cilvesi olsa da metabolizma hızını arttırmanın pratik yöntemleri de bulunur. Metabolizmanız kış aylarında hızlansın istiyorsanız sabah kahvaltılarını ve sabah kahvaltılarında protein tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. Yüksek oranda karbonhidrat ve şeker içeren besinlerden uzak durmalı, protein tüketerek güne başlamalısınız. Yapılan araştırmalar da bu önerilerimizi destekler nitelikte; sabah güne protein içeren gıdalarla başlayan kişilerin gün içerisinde daha az açlık krizine girdiğini, daha yüksek kalori yiyeceklerden daha kolay uzak durduğunu, enerjik olduğunu ve aynı zamanda daha kolay kilo verebileceğini göstermektedir. Siz de kahvaltı öğünlerinde protein tüketerek güne enerjik ve tok bir başlangıç yapabilirsiniz!

Mümkünse Kış Depresyonuna Girmeyin

Stres hem zihniniz hem cildiniz hem de fiziğiniz için hiç ama hiç iyi değildir! Kortizol ve diğer stres hormonları iştahınızı arttırır ve enerjinizi düşürür. Kendinizi iyi hissetmediğinizde ve strese girdiğinizde yağlı ve şekerli gıda tüketme isteğinizin nedeni budur. Yüksek stres karın bölgesinde yağlanmaya neden olur! Stresinizi kontrol altına alarak uzun vadede kilo kontrolünüzü sağlayabilir, iştahınızı azaltabilir, daha iyi uyuyabilir ve metabolizmanızın bir makine gibi çalışmasını mümkün kılabilirsiniz. Kendinizi çok gergin hissettiğiniz anlarda meditasyon yapabilir; meditasyon yapma imkanınız yoksa sizi mutlu eden müzikleri dinleyebilir ve sevdiğiniz kişilerle görüşmek için zaman yaratıp bir nebze de olsa rahatlayabilirsiniz.

Kışın Spor Bir Başkadır!

Spor yapmak yalnızca bahar ve yaz aylarına özgü bir eylem olarak düşünülse de kilo kontrolü sağlamak için dört mevsim spor yapılmalıdır. Kış aylarında spor yapma alışkanlığını kazanırsanız yalnızca tek kış değil tüm kışlarda fitliğinizi koruyabilirsiniz. Bunun için Sakarya bayan spor salonları arasından tercih yapabilir ve size özel hazırlanan spor programlarının da yardımıyla verimli bir sürece adım atabilirsiniz. Sakarya bayan spor salonları bünyesinde görev yapan spor eğitmenlerinden tüm egzersizlerin yapılma kuralını öğrenebilir, sakatlanma riskinizi minimize ederek spor yapmanın tüm faydalarını yaşayabilirsiniz. Kış aylarında spor yaparken farklı dans ve egzersiz gruplarına katılabilir, yeni kişilerle tanışabilir, sizinle aynı amaca sahip olanlarla ortak hedefler belirleyebilirsiniz. Böylece spor yaparken aynı zamanda keyif alma ayrıcalığını da yaşayabilirsiniz.

Sosyalleşirken Temel Amacınız “Yemek” Olmasın

Yaz aylarında arkadaşlarınızla veya sevdiklerinizle buluştuğunuzda yapabileceğiniz farklı aktiveler olur, ancak kış ayları geldiğinde soğuk havalar ister istemez aktivite seçeneklerinizi kısıtlar. Bu durumda zaman zaman tek alternatifiniz, sevdikleriniz ile birlikte yemek yemek olur. Elbette arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda yemek yiyebilir ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Fakat seçtiğiniz yemeklerin yüksek kalorili olmamasına da aynı oranda özen göstermelisiniz. Bu şekilde yaz ayları yaklaşırken yaşadığınız kilo verme kaygılarını henüz kış bitmeden azaltabilirsiniz.