Doğum Sonrası Alınan Kilolardan Kurtulmak

Çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza aldığınıza göre şimdi zayıflama zamanı!

Doğum sonrası kiloların verilmesi

Doğum yaptıysanız ya da hamileyseniz doğum sonrası alınan kilolardan kurtulma düşüncesiyle moralinizi biraz bozuyor olabilirsiniz. Neticede 9 ay boyunca bebeğinize odaklandınız ve ister istemez kendinizi ihmal ettiniz. Ancak bu problemle yüzleşen tek kişinin siz olmadığınızı aklınızdan çıkarmamalı ve doğum sonrası alınan kiloların kararlılık korunduğu takdirde verilebileceğini bilmelisiniz.

Öncelikle iyi haber, doğum yaptığınız anda bebeğin ve plasentanın alınmasıyla birlikte yaklaşık 6 kilodan anında kurtulabilirsiniz. Akabinde emzirme süreci başlar ve emin olun emzirdiğiniz süre boyunca yalnızca “bebeğinizi düşünerek beslenirseniz” hızla kilo vermeye devam edersiniz. Ancak hamilelikte aldığınız kilo düşündüğünüzden de fazlaysa verdiğiniz kilolar eski formunuza kavuşmanız için yeterli gelmez; bu durumda Sakarya bayan salonları bünyesinde görev alan spor eğitmenlerinin ve beslenme uzmanlarının yardımına ihtiyaç duyabilirsiniz.

1. Gerçekçi Olun, Küçük Hedefler Koyun

Gerçekçi olun

Ünlü simaların ve mankenlerin doğumdan sonra fit görüntüsüne bakarak gerçekçi olmayan hayallere kapılmayın; sizin de aynı kolaylıkta kilo verme ihtimaliniz olsa da her zaman beklentilerle gerçekler uyuşmaz. Hamilelik kilolarını vermek zaman alabilir ve bu sürece hazırlıklı olmalısınız. Hamilelikte ne kadar kilo aldıysanız doğum sonrası süreçte vermeniz gereken mücadele o kadar fazla olacaktır. Bir anda manken fiziğine sahip olmayı hedeflemeyin; sağlığınızı önceliklendirin ve yavaş yavaş ideal kilonuza dönmeye çalışın. Spor yapın ve sağlıklı beslenin ama daha da önemlisi sürece kendinizi psikolojik olarak hazırlayın ve kesinlikle moralinizi bozarak yolunuzdan sapmayın.

Önerilen İçerik: İdeal Fizik Ölçüsü 90-60-90 Mı?

2. Şok Diyetlerden Uzak Durun

Şok diyetlerden uzak durun

Evet yeni fiziğiniz canınızı sıkıyor olabilir, doğumdan sonra aynaya baktığınızda gördüğünüz kişinin siz olduğuna inanmak istemeyebilirsiniz. Bir an önce eski formunuza dönmek isteseniz de şok diyetlerden uzak durmalısınız. Şok diyetler yaparsanız metabolizmanızın genel sağlığını bozabilir, emzirdiğiniz sürede sütünüzü kesilmenize neden olabilir, metabolizme dengenizi ve psikolojinizi aynı anda bozabilirsiniz. Bu nedenle şok diyetler yerine size özel hazırlanan diyet programlarından yararlanarak uzmanların kontrolünde kilo kontrolünüzü sağlamaya odaklanmalısınız.

Önerilen İçerik: Spora Yeni Başlayan Kadınlar Nasıl Beslenmeli?

3. Sağlıklı Beslenin

Sağlıklı beslenin

Doğum sonrası kilolardan kurtulmak istiyorsanız sağlıklı beslenmelisiniz. Sağlıklı yağları, proteinleri ve yüksek lif barındıran gıdaları mutlaka beslenmenize eklemelisiniz. Yapılan bilimsel araştırmalar proteinlerin diğer gıdalara oranla daha fazla termik etki yarattığını ve dolayısıyla sindirim için daha çok kalori harcanması gerektiğini ortaya koymaktadır. Aynı şekilde yüksek lifli gıdalar da sizi tok tuttuğundan ve sindirim sisteminizin fonksiyonlarını iyileştirdiğinden kilo vermenizi kolaylaştıracaktır. Hamilelik sonrası kilolarınızı vermeyi hedefliyorsanız rafine şeker içeren atıştırmalıklardan, şerbetli tatlılardan, kızartmalardan ve kremalı içeceklerden uzak durmanız gerektiğini de hatırlatmak istiyoruz.

4. Spor Olmadan Asla

Spor olmadan asla

Hamilelik sizi hem psikolojik hem de fiziksel olarak strese sokan bir deneyimdir. Sonunda en güzel mutluluğu yaşarsınız ancak bebeğinizi kucağınıza aldıktan ve bu durumu içselleştirdikten sonra gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalırsınız. Doğum sonrası kilolarınızı vermek sizin için olmazsa olmaz öneme sahipse mutlaka spor yapmalısınız. Üstelik spor yaparken uzmanların denetiminde kalmalı ve maksimum verimlilikte çalışmalarınızı sürdürmelisiniz. Doğum sonrası süreçte Sakarya bayan spor salonları uzman çalışanlarından destek alarak antrenmanlarınızın verimliliğini yükseltebilir, farklı egzersizler öğrenebilir ve egzersizleri en doğru şekilde yaparak sakatlanma riskinizi minimize edebilirsiniz.

5. Alkol Tüketmeyin

Alkol tüketmeyin

Emzirme sürecinde alkol tüketmeniz zaten yasaktır, ancak emzirdikten sonra da alkol tüketmemelisiniz. Hem sağlığınız hem de kilo verebilmeniz için alkolden uzak durmalısınız. Alkollü içecekler ciddi oranda kalori barındırdığından kilo vermenizi engeller. Üstelik iç organ yağlanmasına ve karın bölgesinde genişlemeye neden olur. Aynı şekilde asitli ve şekerli içeceklerden, hazır meyve sularından da uzak durmalısınız.