İdeal Fizik Ölçüsü 90-60-90 Mı?

Kadınlar için 90, 60, 90 sayılarının sıralı dizilimi bir kabus. Peki ideal kadın ölçüsü ne?

İdeal Vücüt 90-60-90 mı?

Kadınların en büyük çilelerinden biridir “ideal vücut ölçüleri”. Yıllardır süregelen 90 – 60 – 90 ölçüleri fark edilmeden psikolojik bir baskı kaynağı haline gelmiştir. Kadınlar ne kadar güzel ve fit olurlarsa olsunlar o yıkılamayan ideal vücut ölçüsü tanımına uymadıkları takdirde içten içe kendilerini eksik hissederler. Peki gerçekten bu değerler ideal vücut ölçülerini doğru bir şekilde yansıtır mı? İşte bu yazımızın ana konusu da bu! “İdeal fizik ölçüsü 90 – 60 – 90 mı?” sorusunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.

İdeal Vücut Nedir?

İdeal Vücut Nedir?

Kadın bedenindeki kıvrımlar kadınların doğurganlıkları ile ilgili ilk izlenimi yaratan ilkel işaretlerdir. Bir kadının belinin ince ve kalçalarının beline göre geniş olması hem sağlıklı hem de doğurgan olduğu mesajlarını iletir. Zaman içerisinde bu işaretler moda sektörünün geçirdiği değişimle birlikte ideal vücut ölçülerinin tanımlanması için temel oluşturmuştur. Öncelikle 90 – 60 - 90 ölçülerinin günümüzde dünya genelinde kabul edilmeye devam edildiğini ancak bu sınırların artık eskisi kadar dikkate alınmadığını hatırlatmak istiyoruz. Önemli olanın rakamlara indirgenmiş vücut ölçüleri olmadığı ancak fazla yağlanmanın da istenmeyen bir durum olduğu dünya genelinde asıl kabul edilen gerçek olmaya çoktan başladı.

İdeal Vücut Ölçüleri Kişiden Kişiye Değişebilir

Her ne kadar tüm kadınların hedefi 90 – 60 – 90 ölçülerine inmek olsa da ideal vücut ölçülerinin kişiden kişiye değişebildiği gerçeği de yadsınamaz. Diğer bir deyişle vücudundaki yağ oranı yaşına ve boyuna göre ideal olan kadınların ideal vücut ölçülerine sahip olmadığı söylenemez. Bu nedenle kadınların rakamlardan ziyade vücutlarındaki yağ oranına odaklanması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Kadınların fiziksel görünümlerinin iyileşmesi ve daha da önemlisi sağlıklı olabilmeleri için fazla yağlarından kurtulmaları gerekir. Özellikle karın bölgesinde toplanan yağların iç organ yağlanmasına da neden olabileceği ve bunun sonucunda yağ oranının artmasıyla metabolik sendrom adı verilen sistemik bir hastalığın başlayabileceği ihtimali kesinlikle göz ardı edilememelidir.

Önemli Olan Vücuttaki Yağ Oranıdır!

Önemli Olan Yağ Oranıdır

Her kadının uzun boylu olması ya da heykel gibi bir fiziğe sahip olmasını beklemek imkansızdır. Kadınların kendilerini böyle bir baskı içerisinde hissetmesi de aynı şekilde mantıklı sayılmaz. Önemli olan az önce de belirttiğimiz gibi vücuttaki yağ oranını azaltmak ve daha sağlıklı bir bedene kavuşmaktır. İşte bu amaç elde edilmesi imkansız bir ütopya değildir. Her kadın kendi ideal ölçülerine sahip olabilir ve ideal ölçülerine adım adım yaklaşırken sağlığına da kavuşabilir.

İdeal Vücut Ölçülerine Ulaşmak Çok Mu Zor?

Daha sağlıklı bir yaşam ve ideal vücut ölçülerine kavuşmak çok kolaydır diyemeyiz, ancak imkansız olmadığını açıkça söyleyebiliriz. Doğru beslenme ve yeterince spor yapıldığı takdirde kadınlar yeni bir görünüme kavuşabilirler. Kararlılıklarını koruyarak, hedeflerini unutmayarak ve önlerinde 100 metrelik bir koşu değil bir maraton olduğunu fark ederek yollarına devam ettikleri takdirde kendi mükemmelliklerini keşfedebilirler.

Siz de dayatmalara boyun eğmek yerine kendi ideal vücut ölçülerinize ulaşabilirsiniz. Sakarya bayan spor salonları bünyesindeki spor eğitmenlerinin size özel hazırladıkları antrenman programlarını aksatmayarak, daha hareketli bir yaşama adım atarak ve beslenmenize dikkat ederek daha dikkat çekici bir vücuda kavuşabilirsiniz.