Vücut Ölçülerinizi Genişleten Yeme Alışkanlıkları

Doğru beslenen ve sağlıklı yaşayan kişiler arasında yer almak için harekete geçmeye karar verdiyseniz yeme alışkanlıklarınızı gözden geçirebilirsiniz. Yeme alışkanlıklarınızı değiştirmediğiniz sürece spor yapsanız ve aktif bir hayatınız olsa dahi ideal vücut ölçülerinize ulaşmakta zorluk yaşayabilirsiniz.

Türk mutfağının lezzetine doyum olmuyor. Birbirinden farklı kebaplar, aşırı lezzetli hamur işleri, şerbetli tatlılar ve Osmanlı’dan kalan zengin bir miras formunu korumak isteyenlerin iradesini zorluyor. Dolayısıyla vücut ölçülerinde değişim yaşanması çok da zor olmuyor. Yeme alışkanlıklarınız kim olduğunuzun bir parçasıdır; yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz kolay değildir ama imkansız olduğu da söylenemez. Bu yazımızda vücut ölçülerinize zarar veren ve aynı zamanda sağlığınızı da tehlikeye atan yeme alışkanlıklarınız hakkında detaylı bilgi vereceğiz! Verdiğimiz bilgiler doğrultusunda yeme alışkanlıklarınızı gözden geçirebilir, Sakarya bayan spor salonları kaydı yaptırarak hayalinizdeki mükemmel vücuda kavuşabilirsiniz.

Hamur İşlerine Karşı Direnmelisiniz

Hamur İşlerine Karşı Direnmelisiniz

Tuzlu ya da şekerli; masum görünen ya da kalorisini belli eden hamur işleri Türk kadınlarının formunun en azılı düşmanlarından biridir. Yüksek kalori içeren bu besinler aşırı lezzetli oldukları için kadınları etkileri altına alırlar. Arada bir kaçamak yapmak ve hamur işi yemek kilo almaya neden olmasa da hamur işlerinin ne kadar tüketildiği bu söylemi boşa çıkarabilir. Ekmek, poğaça, simit, börek, kurabiye ve türevleri kilo kontrolünü sağlamak isteyenlerin kara listesine girmelidir. Vücuda belli bir miktarda karbonhidrat alınma gereksinimi olsa da karbonhidratların niteliğinin de önemli olduğu unutulmamalıdır. Bol yağ içeren hamur işleri vücut ölçülerini daraltmak isteyenler tarafından düzenli olarak tüketilmemelidir. 

Şerbetli Tatlılar Yerine Sütlü Tatlılara Yönelmelisiniz

Tatlılardan Uzak Durun

Türk toplumu özellikle Türk kadınlarının büyük bir çoğunluğu şerbetli tatlılara karşı koyamaz. Birbirinden leziz tatlı çeşitleri ile adını duyurmuş bir ülkede yaşamanın olumsuz sonuçlarının olması da normaldir. Şerbetli tatlılarda bol miktarda karbonhidrat ve şeker bulunur. Şeker vücut için faydalı olmamakla kalmaz kilo alınmasının ardındaki en güçlü aktörlerden biri haline gelir. Siz de Türk tatlılarına karşı koyamıyorsanız ve bu nedenle kilo almaya başladıysanız bu gidişata bir dur demelisiniz. Tatlı krizine girdiğinizde mümkünse sütlü tatlılara yoğunlaşarak formunuzu koruyabilirsiniz. 

Kızartmalardan Uzak Durmalısınız

Kızartmalardan Uzak Durun

Türk mutfağına lezzet katan kızartma pişirme usulü birçok yemeğin lezzet sırrıdır. Patlıcan, patates, biber, kabak ve havuç gibi sebzeler bir yana dursun tavuk, balık ve et gibi besinler de Türk mutfağında kızartılarak pişirilebilir. Bu nedenle kızartma denilince spesifik bir yemekten ziyade aklınıza pişirme yöntemi gelmelidir. Tüm uzmanlar besinlerin kalori değerlerini pişirme tekniklerinin değiştirebileceğini vurgulamaktadır. Örneğin haşlanmış patates ile patates kızartmasının kalorisi aynı değildir. Kızartmalar sundukları lezzet şöleninin gölgesinde gizli tuzaklar barındırmaktadır.

Besinlerin Kalorisine Dikkat Edin

Kalorilerinize Dikkat Edin.

Şerbetli tatlılar, kızartmalar ve hamur işleri Türk mutfağının en dobralarıdır. Bir de masum görünen kalori bombaları vardır. Örneğin salatalar… Salata çok düşük kalorili olan bir alternatif olsa da üzerine eklenen soslarla tam bir kalori bombasına dönüşebilir. Aynı şekilde soslu makarnalar ve fast food ürünleri de aynı sinsiliğe sahiptir. Bu nedenle ne yenildiği kadar nasıl yenildiğinin ve yemeklerin içerisine neler eklendiğinin de hesaba katılması gerekir.