İnce Bir Bel İsteyenler İçin Tavsiyeler

Bel bölgesi kadınlar için korkulu rüya haline dönüşen bir metafor.. Bunun için bel bölgesini inceltmenin yollarını araştırdık..

Bel bölgesi kadınlar için hem sağlık hem de görünüş olarak son derece önemlidir. Bel bölgesi aynı zamanda sağlıklı bir vücudun göstergelerinden bir tanesidir. Bu nedenle birçok kişi ince bele sahip olmak istemektedir. Yüzyıllardır bel inceltmek ya da olduğundan daha ince göstermek için çalışmalar yapılmıştır. Günümüzde sağlık için kullanılan korseler bu amaçla ortaya çıkmıştır. Bel bölgesi kolay bir şekilde kalınlaşabilen ancak inceltmesi zor olan bir bölgedir. Düzenli ve dengeli beslenmenin yanı sıra bu bölgeyi çalıştıracak egzersizleri de yapmak gerekmektedir. 

İnce Bir Bel İçin Diyet Şart

İnce Bir Bel İçin Diyet Şart

Bel çevresinde depolanan yağları eritmek için diyet yapmak kaçınılmazdır. Bu diyet programının sıkı bir şekilde izlenmesi gerekmektedir. Şeker, un ve nişasta içeren gıdalardan uzak durmak gerekmektedir. Ayrıca alkol kullanımı da bel bölgesini olumsuz yönde ciddi derecede etkilemektedir. Bu nedenle bu gıdalar yerine daha dengeli bir beslenme programı tercih edilmelidir. Vücut yağa ihtiyaç duymaktadır ancak bu yağ alımı kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Vücudun yağ, vitamin, protein, mineral ve karbonhidrat gibi gıdalara ihtiyaç duymaktadır. Diyet, bu ihtiyaçları sağlıklı yollardan karşılamaya yönelik olmalıdır. Diyet programının yanı sıra uygulanacak olan yağ yakma kürleri de bel bölgesini inceltme de yardımcı olmaktadır. Yağ yakmak için yapılacak olan diyetler genellikle vücudun tüm ihtiyaçlarını dengeli bir şekilde karşılamaya yönelik olan diyetlerdir. 

Bel Bölgesini İnceltmeye Yönelik Egzersizler

Bel bölgesini inceltmeye yardımcı olacak çok çeşitli hareketler bulunmaktadır. Bu bölgenin çalıştırılması yağların yakılması konusunda son derece önemlidir. Karın ve sırt bölgelerinin çalıştırılması yağ yakımını hızlandırırken aynı zamanda genel olarak vücut direncini de önemli ölçüde arttırmaktadır. Kas gruplarını, cardio çalışmaları ile desteklemek yağ yakımını maksimum seviyeye çıkarmaktadır. Mekik, eller baş üstünde yana eğilme, plank hareketleri, tekne pozu, bacaklarla yana burgu, oturarak öne eğilme ve yerde bisiklet mekiği bel bölgesini en çok çalıştıran hareketler arasında yer almaktadır. Ayrıca vücudun esnekliğini arttıran fitness hareketleri de egzersiz programınızı zenginleştirmektedir. Bu egzersiz hareketlerinin yanı sıra tempolu yürüyüş de yağ yakmaya önemli ölçüde yardımcı olmaktadır. Dakikada 120-140 adımlık hızla ilk başlarda 45 dakikalık yürüyüşler yapılan egzersizin etkilerini arttırmaktadır. Tempolu yürüyüşlerin haftada 3-4 kez gerçekleştirilmesi yeterli olmaktadır. Bel, ayak ya da diz bölgesinde sağlık problemi olan kişiler ise yürümek yerine yüzmeyi tercih etmelidir. Yüzmede vücudun tüm kasları aktif bir şekilde çalışmaktadır. Bu nedenle tempolu yüzme ince bir bel isteyenlere tavsiye edilen sporlardan bir tanesidir. Hareketsiz bir yaşam tarzı yerine spor ve doğru beslenmenin yer aldığı yaşam tarzı belirlemek ince bir bel elde etmenin anahtarı olarak kabul edilmektedir.

Önerilen İçerikler