Basen Nasıl Eritilir ?

Kadınların kilo verirken korkulu rüyası haline dönüşen basen bölgesinden artık korkmak zorunda değilsiniz.

Basen Nasıl Eritilir

Basen bölgesi kadınların kilo verme ve sıkılaşma dönemlerinde en çok sorun yaşadıkları bölgelerden birisidir. Yapısal olarak Türk kadınlarında kilo almaya ve yağlanmaya oldukça meyilli olan bu bölgenin incelmesi için özel olarak spor yapmak ve beslenmek gerekir. Basen eritme hareketleri düzenli olarak yapıldığın zaman istenilen görünümün elde edilmesinde oldukça faydalıdır.

Basen Eritme Yolları Nelerdir?

Basen Eritme Yolları

Basen eritmek için yapılabilecek iki temel şey vardır. Bunlardan ilki düzenli olarak basen eritme egzersizleri yapmaktır. Bir diğeri ise basen eritme diyeti ile yağ yakma sürecini hızlandırarak vücudun çok daha hızlı ve güzel bir biçimde şekillenmesini sağlamaktır. Basen eritmek için denenebilecek bu iki yöntem dışında estetik cerrahi operasyonları da tercih etmek mümkündür. Ancak pek çok hekimin bu tür operasyonlardan önce spor ve diyet ikilisinin denenmiş olduğunu tercih edeceğini akıldan çıkarmamak gerekir.

Basen Eritme Egzersizleri Nelerdir?

Basen Eritme Egzersizleri Nelerdir ?

Basen eritmek için tavsiyeler arayanlar öncelikle bölgesel incelmenin tek başına mümkün olduğunu öğrenmelidir. Haftalık spor programınızda bedensel incelme hareketlerine yer verebilirsiniz ancak mutlaka bu hareketleri kardiyovasküler sistemin tamamını çalıştıracak hareketlerle birleştirmeniz gerekir. 2 gün kardiyo 1 gün bölgesel incelme gibi örnekleri çoğaltarak hem yaşan düzeninize hem de ihtiyaçlarınıza göre karar verebilirsiniz.

Hafif tempolu yürüyüş yapmak basen eritmek için tercih edeceğiniz en kolay yöntemlerden birisidir. Dilediğiniz zaman yürüyüş yapabilir ya da ineceğiniz yerden birkaç durak önce inerek kolay bir şekilde yürüyüş zamanı yaratabilirsiniz. Yokuş tırmanmak da en az hafif tempolu yürüyüş kadar etkili bir basen eritme yöntemidir. Bisiklete binmek, ip atlamak bacaklarla ağırlık kaldırmak, squat gibi yöntemler de basen bölgesinde incelme elde etmenize yardımcı olan hareketlerdir. Özellikle squat hem basen hem de kalça bölgesini çalıştırdığı için kadınların çok sık tercih ettiği hareketlerden birisidir.

Basen Eritmek İçin Etkili Hareket Squat Nasıl Yapılır?

Basen Eritmek İçin Squat

Oturma hareketi olarak da bilinen squat hiçbir ekipmana sahip olmadan yapabileceğiniz oldukça etkili bir harekettir. Ayakları omuz hizasında açın, kollarınızı öne doğru yere paralel olacak şekilde uzatın ve yere doğru oturma hareketi yapıp eski pozisyonunuza geri dönün. Squat yaparken dikkat etmeniz gereken tek şey bel bölgesini kırmadan oturup kalkmanızdır. Aksi takdirde hem hareket işe yaramaz hem de sakatlanabilirsiniz.

Basen Eritme Diyeti

Basen Eritme Diyeti

Basen bölgesinde incelme elde etmek için yağ yakımını hızlandıran bir beslenme programı uygulayabilirsiniz. Basen eritmenin en etkili yolu bölgedeki yağ dokusunu azaltmaktır bu nedenle de beslenmenizdeki yağ miktarına özen göstermelisiniz. İçeriğinde sıfır yağ bulunan besinlerin ağırlıklı olduğu diyetler normale göre çok daha zor kilo vermenizi sağlar. Vücuttaki yağ dokusunu yağ tüketmeden yakamazsınız. Limon, zencefil, lahana, avokado, koyun ya da keçi peyniri, brokoli, elma, kabak, filtre kahve ya da Türk kahvesi yağ yakımını hızlandıran belli başlı besinler arasında yer almaktadır. Aç kalmadan beslenmek, bol su tüketmek ve sağlıklı yağları gereken oranda almak size hem sağlıklı hem de fit olma imkanı sunar. 

Önerilen İçerikler