Adriana Lima’nın Kalça Egzersizi ile Yeni Bir Görünüm Mümkün

Victora’s Secret meleği Adriana Lima’nın kanatlarını bir kenara bırakırsak kendisi etkileyici kalçalara sahip. Gökkuşağı adı verilen bir çalışma programına sahip olan Adriana Lima özellikle vücudunun alt bölgesini çalıştırıyor.

Adriana Lima

Victora’s Secret meleği Adriana Lima’nın kanatlarını bir kenara bırakırsak kendisi etkileyici kalçalara sahip. Gökkuşağı adı verilen bir çalışma programına sahip olan Adriana Lima özellikle vücudunun alt bölgesini çalıştırıyor. Çalışmanın adı her ne kadar gökkuşağı olsa da aslında o kadar kolay değil ancak kalça ve bacak bölgesini çalıştırmak için son derece etkili. Sakarya bayan spor salonu eşliğinde yapacağınız bu egzersizler kısa bir sürede kıvrımlı bir görünüm elde etmenizi sağlıyor. 

Ancak şunu unutmamakta bir fayda var. Hiçbir kalça egzersizi tek başına sizi bir Victoria’s Secret meleğine dönüştürmez. Aynı zamanda vücut tipiniz, genetiğiniz, beslenme şekliniz ve spor geçmişiniz de bu konuda son derece önemlidir. Diğer taraftan kalça egzersizi yapmanın görünüş dışında başka yararları da bulunmaktadır. Bu şekilde daha fazla ağırlık kaldırabilir, daha iyi hareket edebilir ve egzersiz sırasında vücudunuzu daha kolay bir şekilde doğru pozisyonda tutabilirsiniz. 

Gökkuşağı egzersizi tam anlamıyla kalça bölgesinin her yanına fayda sağlamaktır. Bu egzersiz ile kalçanızı hem yukarı aşağı hem de ileri, geri şeklinde çalıştırırsınız. Ayrıca kalça bölgesinde bulunan medius, maximus ve minimus kaslarının üçü de bu hareketle çalışmaktadır. Kalçalarınızın her yönüyle güçlü olması koşmadan ağırlık kaldırmaya kadar bütün hareketlerinizde ekstra güç sağlar ve sakatlanma riskini düşürür. Bu nedenle çalışma programınıza kalça egzersizlerini mutlaka eklemeniz gerekmektedir. 

Gök kuşağı hareketi buna ek olarak karın kaslarını da çalıştırmaktadır. Egzersiz yaparken ve dengede durmaya çalışırken merkez kaslarının kullanılması sayesinde karın kasları da önemli fayda sağlamaktadır. 

Nasıl Yapılır?

Bu hareket için dört ayak üzerinde olmanız gerekmektedir. Duruş pozisyonuna geçtiğinizde omuzlarınızın dirseklerinizin ve kalçalarınız ile diz kapaklarınızın aynı hizada olmasına özen gösterin. Karın kaslarınızı sıkarak bir bacağınız olabildiğince düz bir şekilde geriye doğru uzatın. Ayağınızı uzattığınız pozisyonda omuzlarınızın, kalçalarınızın ve ve ayak bileğinizin aynı hizada olmasına özen gösterin. Bu harekete daha sonra diğer bacağınız ile devam edin. Her bacak ile 15 tekrar ve 3 set yapmak yeterli olacaktır. Bu hareketi yerde yapabildiğiniz gibi yerden yüksekte ve kutu gibi bir şeyin üzerinde de yapabilirsiniz. Bu sayede hareket alanınız daha da genişler ve daha esnek hareket edebilirsiniz. 

Bir Önceki Konumuza Gözatın : Jennifer Lopez’in Antrenörünün Çalışma Programı