Jennifer Lopez’in Antrenörünün Çalışma Programı

Birçok ünlünün fitness antrenörü olan David Kirsch önerdiği programlarla istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Herhangi bir hareketin yeniden düzenlenebildiği bu programda birbirinden farklı 16 hareket bulunuyor.

Sesi ve oyunculuğu kadar fiziksel güzelliği ile de göz kamaştıran Jennifer Lopez günümüzde birçok kadının vücut tipi olarak benzemek istediği kadınların başında yer alıyor. Jennifer Lopez, Kate Upton ve daha birçok ünlünün fitness antrenörü olan David Kirsch önerdiği programlarla istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Herhangi bir hareketin yeniden düzenlenebildiği bu programda birbirinden farklı 16 hareket bulunuyor. Gün içerisinde yapacağınız bu hareketler ile kısa sürede değişimin farkına varabilirsiniz. Sakarya bayan spor salonu ile bu hareketleri kolay bir şekilde yapabilir ve güzel bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Geniş Duruş Squat

Bu hareketin normal squat hareketinden farkı ayaklarınızın daha geniş bir pozisyonda olmasıdır. Bacaklarınızı açarken dik durun, bu sayede omuzlarınız biraz daha genişler. Ayak parmaklarınız karşıya bakacak şekilde pozisyon alın ve elinizle başınızın üzerinde sağlık topunu başınızın üzerinde tutun ve çömelin. Daha sonra dik pozisyona geçerek hareketi tekrar edin. Bu hareket vücudunuzun iç uyluk bölgesini, karın kaslarını ve kaçlalarınızı çalıştıracaktır.

Ters Kalça Egzersizi

Dizinizi karnınıza kadar kaldırın ve indirin. Bu hareketi her iki ayağınızla da tekrarların. Herhangi bir sakatlık yaşanmaması için ayak bileğiniz ile dizinizin aynı hizada olmasına dikkat edin.

Plank

Sağlık topunu yere yerleştirin ve 30 saniye boyunca plank hareketinde kalın. Bu harekette göğüs kafesinizi hemen ellerinizin üzerine yerleştirin. Bu çalışmada karın kaslarınızın yandığını hissedeceksiniz.

Yanal Kalça Egzersizi

Ayaklarınızın iyice açın ve bir ayağınızın üzerinde doğru çömelin. Bu hareketi yaparken açık ayağınızın düz olmasına dikkat edin. Aynı hareketi diğer ayağınız için de uygulayın. Kalçaları çalıştıran bu hareketi yaparken isterseniz sağlık topu kullanabilirsiniz.

Triceps Germe

Plank hareketinde durun ve sol elinizi tavana doğru kaldırın. Daha sonra kolunuzu arkaya doğru uzatın. Bu hareketi her bir kolunuz için 10 tekrar şeklinde yapabilirsiniz. Hareketi yaparken dambıl kullanmanız gerekmektedir.

Omuza Dokunma

Plank pozisyonuna geçin ve elinizle ters taraftaki omuzunuza dokunun. Bu hareketi yaklaşık olarak yapabilirsiniz. Hareketi yaparken kalçalarınızı sıkı tutmayı unutmayın.

Sağlık Topu Sektirme

Sağlık topunu başınızın üzerine kaldırın ve bacaklarınızı açık tutun. Sağlık topunu yere doğru vurun. Bu hareketi 20 tekrar ile yapabilirsiniz.

Dönme Hareketi

Vücudunuzu dik bir şekilde tutun ve yere sağlam basın. Direnç bandını sıkıca kavrayın ve üst vücudunuzu olabildiğince döndürün.

Sağlık Toplu Mekik

Sağlık topu ile klasik mekik hareketinin etkilerini arttırabilirsiniz. Kollarınızı dirseklerden hafif kırarak sağlık topunu tutun ve normal mekik hareketini yapın.

Ağırlıklı Jackknives

Yere sırt üstü uzanın ve sağlık topunu başınızın üzerinde ellerinizle tutun. Daha sonra dizlerinizi ve kollarınızı çekerek sağlık topunu ve dizlerinizi göğüs kafesinizde buluşturun.

Ağırlık Döndürme

Yere oturun ve sırtınızı dik bir şekilde tutun. Daha sonra sağlık topunu her iki tarafınıza dönerek yere koyun.

Uzanarak Mekik

Mekik pozisyonu alın. Vücudunuzu yere yaklaştırırken sol kolunuzu ileri doğru uzatın. Aynı hareketi sağ elinizi uzatarak da yapın.

Dik Plank

Plank pozisyonu alın ve ayaklarınızın üzerine pilates topu yerleştin. Daha sonra sırtınızı dik bir konuma getirin. Bu esnada pilates topunun parmak uçlarınızın altında olmasına dikkat edin.