Jennifer Lopez'in Kum Saati Vücudu Nasıl Kazanılır?

Jennifer Lopez’in ünlü olduğu bir diğer konu ise vücudu. Vücudunu ve kalçasını sigortalatan Jennifer Lopez’in vücudu 48 yaşında olmasına rağmen hala daha oldukça diri ve birçok kadının hayallerini süslüyor.

Jennifer Lopez’in on parmağında on marifet. Dünya müzik tarihindeki yerini çoktan garantileyen sanatçı aynı zamanda oyunculuğu ve danslarıyla da tanınıyor. Jennifer Lopez’in ünlü olduğu bir diğer konu ise vücudu. Vücudunu ve kalçasını sigortalatan Jennifer Lopez’in vücudu 48 yaşında olmasına rağmen hala daha oldukça diri ve birçok kadının hayallerini süslüyor. Son derece estetik olarak kabul edilen kum saati görünüşü Jennifer Lopez’i en çekici kadınlardan birisi yapıyor. Bu görünüşe sahip olmak için vücudunuzun üst ve alt kısmını aynı anda çalıştırarak abdominal kasları güçlendirmek gerekiyor. Ayrıca omuzları ve bacakları da çalıştırmak kusursuz bir kum saati görünüşü elde etmenizi sağlıyor. Sakarya bayan spor salonu ile bu görünüşe kavuşmak mümkün. Bu görünüşe sahip olmak için yapacağınız çalışma planı çoklu kas gruplarını çalıştırıyor ve daha fazla kalori yakarak maksimum faydayı elde etmenizi sağlıyor. Bu hareketleri yaparken 10-15 tekrar yapmak ve toplamda 3 set yapmak gerekiyor. Her set arasında 30-60 saniye dinlenerek yapacağınız hareketlerle mükemmel görünümü elde edebilirsiniz.

Geliştirilmiş Şınav

Geliştirilmiş Sınav

Ellerinizi göğüs bölgenizin dışına yerleştirin ve dizlerinizi yere dayayın. Daha sonra göğsünüzü yere doğru yaklaştırın ve daha sonra yıkarı kaldırın. Geliştirilmiş şınav egzersizi Jennifer Lopez’in sahip olduğu kum saati görünümüne sahip olmak için üst bölgenizi mükemmel bir şekilde çalıştırıyor. Yere dayadığınız dizlerinizi değiştirerek tüm üst bölgenizi çalıştırabilirsiniz.

Sıkıştırma

Sırtüstü uzanın ve dizlerinizi göğsünüze doğru çekin. Aynı zamanda boynunuzu da mekik çeker gibi ileri kaldırın. Tamamen ve halini alın ve bu hareketi tekrarlayın. Bu hareket sadece alt karnınızı değil tüm karın kaslarınızı çalıştıracaktır. Dizlerinizi çektiğinizde üst karın, eski haline getirdiğinizde ise alt karın kaslarınız çalışmış olur. Karın bölgenizin gerilmesi için bu egzersiz mükemmel bir harekettir.

Plank Şınav

Plank Şınav

Plank pozisyonuna geçin ve sırtınızı düz hale getirin. Önce sol, sonra sağ dirseklerinizi zemine dayayın. Bu hareket vücudunuzdaki tüm hareketleri çalıştıracaktır. Karın kaslarınızın plank pozisyonundayken vücudunuzu destekler. Ayaklarınız ve bacaklarınız da alt bedeninizi destekleyerek çalışmanıza yardımcı olur.

Kobra

Kobra

Sırt üstü yere yatın ve bacaklarınız ile kollarınızı düz bir şekilde uzatın. Daha sonra kollarınızı ve bacaklarınızı vücudunuzun ortasında buluşturun ve zemine doğru itin. Bu hareketi yaparken bacaklarınızın ve kollarınızın düz bir şekilde olmasını özen gösterin.

Goblet Squat

Goblet Squat

Elinizde 4 ya da 5 kilogramlık bir ağırlık alın ve göğüs seviyesinde tutun. Bu sırada ayaklarınızı geniş bir şekilde açın. Ayaklarınızı, dizlerinizden kırarak oturma pozisyonuna gelin ve tekrar düz hale geçin. Bu hareketi yaparken karın ve kalça kaslarınızı sıkmanız çalışmanıza ekstra katkı yapacaktır.

Sabit Hamle

Sabit Hamle

Sol ayağınızı önünüze atın. Öndeki ayağınızı tamamen yere basın ve arkadaki ayağınızın topuğunu kaldırın. Daha sonra arkadaki ayağınızın dizini zemine değdirin ve tekrar başlangıç pozisyonuna geçin. Bu hareketi 15 sağ ayak, 15 sol ayak şeklinde yapabilirsiniz. Sabit hamle hareketi kalça kaslarınızı, kuadriseps kaslarınızı ve diz ardı kirişlerinizi çalıştıracaktır.

Göğüs Çalışması

Sırtınızı sandalye ya da başka yüksek ve düz bir zemin üzerine yerleştirin. Bacaklarınızı dizlerinizden kırarak uzanır pozisyona geçin ve sırtınızın düz olmasını sağlayın. Her iki dirseğinizi yüksek zemine dayayın ve aynı anda yukarıda birleştirin. Bu çalışma esnasında her iki elinizde ağırlık olması daha iyi çalışmanızı sağlayacaktır. Ayrıca kalça kaslarınızı gergin tutarak bu bölgenin de çalışmasını sağlayabilirsiniz.