Vücudunuzu Kontrol Altında Tutmak

Sakarya bayan spor salonu olarak ilerlemenizi gözlemlemenizde yardımcı olacak bazı yöntemleri sunmaktayız. Bu şekilde ilerlemenizi ve elde ettiğiniz sonuçları daha doğru bir şekilde takip edebilirsiniz.

Kilo verirken sürekli sayısal istatistikler tutmak bazen aldatıcı olabilir. Sayıları günlük, haftalık ya da aylık olarak takip etmek ve ilerlemenizi bu sayılara göre takip etmek aslında yanlış bir yöntemdir. Vücutaki suyun ağırlığından yağsız kütle kazanımlarına kadar bütün ağırlıklar ilerlemenizi anlatmaz. İlerlemenizi takip etmeniz için yapmanız gereken başka şeyler de vardır. Sakarya bayan spor salonu olarak ilerlemenizi gözlemlemenizde yardımcı olacak bazı yöntemleri sunmaktayız. Bu şekilde ilerlemenizi ve elde ettiğiniz sonuçları daha doğru bir şekilde takip edebilirsiniz.

İlerleme Fotoğrafları

İlerleme Fotoğrafları

İlk zamanlarda fotoğraf çekilmek çok zor gelebilir. Vücudunuzun şeklini gördüğünüzde fotoğraf çekilme konusunda problemler yaşayabilirsiniz. Ancak doğru yönde gidip gitmediğinizi görmek için fotoğraf çekilmeniz önemlidir. Diğer türlü kendinizi her gün ayna karşısında gördüğünüz için değişiklikleri fark etmeniz giderek daha zor olacaktır. Bu nedenle zaman içerisinde çekildiğiniz fotoğrafları karşılaştırarak ve yan yana getirerek ilerlemenizi daha kolay bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca başladığınız noktadan sonra geldiğiniz noktayı görmek sizi bu konuda daha kararlı yapacaktır.

Kendinizi Test Edin

Kenidinizi Test Edin

Çalışmanızın en başında ve bazı noktalarında limitlerinizi zorlayarak kendinizi test edebilirsiniz. Kaldığınız ağırlık miktarı, kaldırma sayısı, mekik ya da şınav sayısı gibi noktalarda üst sınırınızı belirleyerek zaman içerisinde ilerlemenizi görebilirsiniz. Bu sınırları giderek geliştirdiğinizi gördüğünüzde ise doğru yoldasınız demektir. Cep telefonlarında bulunan birçok uygulama sayesinde bu sınırlarınızı kaydedebilir ve zaman içerisindeki gelişiminizi izleyebilirsiniz.

Mezura Kullanın

Mezura Kullanın

Sayılar bazen kandırabilir ancak sayılar sadece kilo hesabında kullanılmaz. Elinize alacağınız bir mezuradaki sayıları kullanarak zaman içerisinde geldiğiniz yolu gözlemleyebilirsiniz. Göğüs, kalça, bel, baldır, pazu ve omuz gibi yerlerin çevrelerini ölçerek bu bölgelerde ne kadar gelişme kaydettiğinizi görebilirsiniz. Ayrıca bu verileri kullanarak diyabet, inme ya da kalp hastalıkları gibi hastalıkların belirtilerinde uyarı niteliğinde olan ölçümler yapabilirsiniz. Avrupa Kalp Dergisi tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre hem bel kalça oranı hem de bel çevresi potansiyel bir kalp hastalığı ile ilgili pozitif bir ilişkiye sahip. Bel kalça oranı 0.85’ten fazla olan kadınlar ve 0.90’dan fazla olan erkeklerin kalp rahatsızlığı geçirme riski diğerlerine göre daha fazla.

Vücut Yağını Ölçün

Vücut Yağını Ölçmek

Vücudunuzda elinize gelen küçük bir yağ tabakasını ölçek olarak alabilirsiniz. Skinfold ölçümü cildin hemen alt kısmında yer alan yağ miktarına göre vücut yağ yüzdesini tahmin etmektedir. Sonuçlar her ne kadar %6 kadar bir şaşma gösterebilse de bu yöntemi her seferinde kullanarak kayıplarınızı ve yağ kaybı sürecinizi gözlemleyebilirsiniz.

Eski Kıyafetlerinizi Deneyin

Eski Kıyafetlerinizi Deneyin

Bir süre sağlıklı beslendiğinizde ve düzenli spor yaptığınızda artık eski kıyafetlerinizin size denk gelmediğini fark edebilirsiniz. Bu size ilerlemeniz ile ilgili yeni bir perspektif kazandırabilir. Belirlediğiniz sürelerde eski kıyafetlerinizi üzerinize geçirerek bu yolda aldığınız yolu görebilirsiniz. Bu şekilde elde ettiğiniz ilerlemeler sizi daha da ateşleyecek ve  kendinizi adamanızı sağlayacaktır.