Kim Kardashian Kalçasına Sahip Olmak Hayal Değil

Kim Kardashian gibi kalçalara sahip olmak için tavsiyeler

Kim Kardashian Kalçası

Kalça büyütme denince her ne kadar insanların aklına ilk olarak estetik operasyonlar gelse de aslında düzenli olarak egzersiz yaparak kalça şekilli ve büyük kalçalara sahip olmak mümkündür. Her ne kadar genetik özellikler vücut şeklinde etkili olsa da egzersiz, doğru beslenme ve dinlenme ile istediğiniz şekli elde etmek mümkündür. Ancak egzersiz de önemli olan düzenli ve sürekli olarak yapılmasıdır. Bir süre sonunda sonuç almıyorum diye yarım bıraktığınız egzersizler size hiç bir şey kazandırmamakla beraber vaktinizden kaybetmenize neden olacaktır. Ancak sabırla devam ettiğinizde zaman içerisinde sonuç aldığınızı göreceksiniz.

Kalça Büyütmede Kilo

Kalça büyütmek için kilo önemli etmenlerden birisidir. Vücut şeklinizin mükemmel olması için ideal kiloda olmanız gerekmektedir. Bu nedenle kalça büyütme egzersizlerine başlamadan önce kilo fazlanız varsa, kilo verme eğer kilo eksikliniz varsa kilo alma yöntemlerini uygulamanız gerekmektedir. İdeal kilonuza yakınsanız her ikisini birden yapabilirsiniz. Doğru kaçla şekli yanlara değil arkaya doğru genişleyen bir şekildir. Bu egzersizler ile kalçanız doğru bir şekli alabilecektir. Egzersizler başladıktan sonra hemen bir sonuç beklemeniz beklentilerinizi boşa çıkaracaktır. Egzersizlerden sonuç alma süresi kişiden kişiye göre değişir. Ancak egzersizlere başladıktan yaklaşık 6-7 ay sonra değişiklikler gözle görülür hale gelecektir. Egzersizler kalçanızdaki yağların gidip yerine kaslarınızın büyümesini ve gelişmesini sağlar. Bu sayede kalçalarınız büyüdüğü gibi aynı zamanda sıkılaşır ve zaman içerisinde sarkmaz.

Kasların Gelişimi

Vücudun kas dokusu gelişmek için proteinlere ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle sadece egzersiz sürecinde değil aynı zamanda genel olarak hayatta da beslenmeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca günlük 8-10 saatlik uyku da kaslarınızın gelişiminde de önemli rol oynamaktadır. Kalça büyütmek için en önemli şey protein eksikliği çekmemenizdir. Ayrıca günlük olarak normalden 300 ile 500 kalori daha fazla almanız gerekmektedir. Ancak bu kaloriyi ve proteini sağlıklı ve düzenli beslenme ile almanız gerekir. Sağlıksız beslenme, vücutta yağlanmanın oluşmasına neden olur.

Egzersiz Süreci

Egzersizler yaparken bir yandan kendi gelişiminizi takip etmeniz gerekir. Bir süre sonra ağırlık kullanacağınız süreç de gelecektir. Bu süreçte her zaman, gelişiminiz için yeterli olacak ağırlığı kullanmalısınız. Bir süre sonra yaptığınız setler sizi zorlamamaya başladığında ağrılıkların arttırılma vakti gelmiş demektir. Daha fazla ağırlık kullanmak her zaman daha fazla kas kütlesi anlamına gelmektedir. Fazla ağırlık kullanımı yanlış olmakla beraber vücudunuzu aşırı zorlamak anlamına gelir. İdealden düşük ağırlıkları kullanmak ise size hiç bir şey kazandırmayacaktır. Çalışma esnasında yapacağınız setlerin son tekrar kısmı geldiğinde kalçalarınızda yanma hissediyorsanız ilerleme kaydediyorsunuz demektir. Ağırlıksız yapılan hareketler ile ağırlık eşliğinde yapılan hareketlerde farklı tekrar sayılarında yanma hissedersiniz. Erkenden yanma hissinin oluşmaması için egzersize başlamadan önce kaslarınızı ısıtmanız gerekmektedir.