Hayatınıza Pilatesi Eklemeniz İçin 10 Sebep

Plites hayatınıza girdiğinde hem bedeniniz hem de ruhunuza iyi gelecek

Son yılların en gözde egzersiz disiplinlerinin başında yer alan pilates ile ilgili şimdiye dek sayısız bilgiye maruz kaldık. Vücut hatlarını belirginleştiren, merkezi kasları geliştiren ve kişinin kondisyonunu arttıran bu disiplin ile ilgili kimilerimizde ön yargı oluştu kimilerimiz ise pilatesi hayatının merkezine oturttu. Bu yazımızda Sakarya bayan spor salonları bünyesinde gerçekleştirilen pilates egzersizlerinin neden hayatımıza eklenmesi gerektiği ile ilgili 10 sebep hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Pilates ile Tüm Vücut Çalışır

Pilates ile Tüm Vücut Çalışır

Bazı egzersiz disiplinlerinden farklı olarak pilates yapan kişilerin vücutlarının yalnızca bazı bölümleri değil tüm vücutları çalışır. Normal egzersizlerle çalıştırılamayan ve güçlendirilemeyen merkezi kaslar pilates sayesinde etkin bir şekilde çalıştırılabilir. Nefes düzenlenir, konsantrasyon arttırılır ve vücut esnekliği pilates sayesinde tarihi zirve noktasına taşınır.

Pilates Yapmak İçin Yaş Sınırı Yoktur

Pilates Yapmak İçin Yaş Sınırı Yoktur

Pilates hareketleri farklı zorluk derecelerinde kurgulanmıştır. Dolayısıyla kişinin kondisyonu, kilosu ve yaşı pilates yapmak için engel teşkil etmez. Her yaşa ve fiziksel kondisyona uyarlanabilen pilates egzersizleri kişiye özel programlanabilir.

Pilates Sağlığı İyileştirir

Pilates Sağlığı İyileştirir

Pilates egzersizleri sırasında doğru nefes alınması gerekir. Nefes alma tekniklerinin öğretildiği pilates antrenmanları sırasında kişi doğru nefes alarak kaslarına, organlarına ve kemiklerine daha fazla kan ulaşmasını sağlar. Dolayısıyla hem dolaşım hem sindirim hem de merkezi sinir sistemi sağlığı pilates egzersizleri ile iyileştirilebilir.

Pilates Stresi Azaltır

Pilates Stresi Azaltır

Pilates yaparken doğru nefes tekniklerinin uygulanması, stresten kurtulmayı da sağlar. Dolayısıyla pilates yaparak stresten arınmak ve hücresel düzeyde yaşlanmayı geciktirmek mümkündür.

Pilates Daha İnce Görünmeyi Sağlar

Pilates Daha İnce Görünmeyi Sağlar

Düzenli olarak pilates yapan kişilerin vücutlarında göz alıcı bir değişim meydana gelir. Kasları uzatan ve yağları eriten pilates egzersizleri daha dengeli bir duruşa kavuşulmasını da mümkün hale getirir. Omurilik sağlığını da desteklenmesi pilates yapan kişilerin duruş bozukluklarının da düzelmesini sağlar.

Pilates Vücut – Zihin Bağlantısını Güçlendirir

Pilates Vücut – Zihin Bağlantısını Güçlendirir

Pilates egzersizleri doğru ve düzenli bir şekilde yapıldığında vücut zihin ve ruhsal bütünlüğünün oluşturulmasına yardımcı olur. Tüm hareketlerin büyük bir dikkatle ve doğru nefes teknikleri ile yapılması gerekliliği pilatesin zihin ve vücut ahengi oluşturmasının ardındaki sırdır.

Pilatesi Öğrenmenin Birçok Yolu Vardır

Pilatesi Öğrenmenin Birçok Yolu Vardır

Pilates egzersizlerini öğrenmenin birçok farklı yolu vardır. Kimi zaman eğitim videolarıyla, internetteki kaynaklarla ve düşük bütçelerle pilates yapmaya başlanabilir. Ancak bu noktada kişinin pilates disiplinini alması için en doğru yöntem profesyonel pilates eğitmenleri ile çalışmasıdır. Sakarya bayan spor salonları bünyesinde verilen pilates eğitimlerine katılanlar pilates disiplinini en doğru şekilde öğrenebilir. Böylece pilatesin tüm faydaları maksimum oranda yaşanabilir.

Pilates Enerjiyi Arttırır

Pilates Enerjiyi Arttırır

Gün içerisinde kılını kıpırdatacak hali olmayanlardansanız pilates yaparak hayat kalitenizi arttırabilirsiniz. Hem yapılan araştırmalar hem de pilates yapanların geri bildirimleri pilates egzersizlerinin enerji verdiğini gözler önüne sermektedir. Düzenli nefes alınması, kan dolaşımının hızlanması, kasların beslenmesi ve stresten arınılması pilatesin enerji vermesini sağlar.

Pilates Vücut Esnekliğini Arttırır

Pilates Vücut Esnekliğini Arttırır

Pilates egzersizleri sırasında yapılan esneme hareketleri ile kaslar çalıştırılır ve kaslar zaman içerisinde esnemeyi ve gevşemeyi hafızasına alır. Kas hafızası güçlendikçe kişi bedeninin daha esnek hale geldiğini fark eder. Elbette esneklik kazanılması bir anda gerçekleşmez, bu nedenle pilatesin hayatın bir parçası haline getirilmesi ve uzun vadeli faydalarından yararlanılması gerekir.

Pilates İskelet Sağlığını İyileştirir

Pilates İskelet Sağlığını İyileştirir

Pilates omurga sağlığına en iyi gelen spor disiplinlerinin başında yer alır. Tüm kasları çalıştıran ve güçlendiren pilates egzersizleri omurgaya binen yükü azaltır. Bu yolla duruş bozuklukları düzelir, bel fıtığı olanların ağrıları azalır ve zihnin kaslar üzerindeki hakimiyeti çoğaltıldığı için vücut dengesi artar.