Kışın Kilo Almanızı Engelleyecek Tavsiyeler

Önerilerimizi hayata geçirerek formda bir kış geçirebilirsiniz! Daha sağlıklı beslenerek daha çok spor yaparak ve yediklerinize birazcık daha dikkat ederek kilo almama hedefinize ulaşabilirsiniz.

Kış tüm hızıyla yaklaşıyor… Battaniye altında TV izlenecek bu sırada da tatlı kaçamaklar yapılacak zamanlar ufukta çoktan belirdi. Ancak bu kışı diğer kışlarınızdan farklı kılmak; ideal kilonuzu korumak sizin elinizde! Kışın kilo almanızı engelleyecek tavsiyelerimize uyarak siz de yaza aylar öncesinden hazırlanabilirsiniz!

Diyet yapanlar ve formunu korumak isteyenler için kış aylarının yaklaşması dahi endişe yaratır; havalar soğuyacak, metabolizma yavaşlayacak, vücut ısısını dengelemek için daha çok yemek yeme ihtiyacı hissedilecek ve dolayısıyla kilo almanın önündeki tüm engeller kalkacak diye düşünülür. 

Egzersiz Yapmaktan Kaçmayın

Egzersiz yaparak kış aylarında kilo almaktan kaçınabilirsiniz. Sakarya bayan spor salonları arasından seçiminizi yapıp; düzenli olarak egzersizlere başlayarak gün içerisindeki küçük kaçamaklarınızı telafi edebilirsiniz. Haftada 2 ya da 3 gün düzenli olarak spor yapmak hem metabolizmanızı hızlandırır hem kondisyonunuzu arttırır hem selülit oluşumunu engeller hem de formunuzu korumanızı sağlar. Spor eğitmenleri eşliğinde gerçekleştirdiğiniz antrenmanların pozitif etkilerini yaz ayları yaklaşırken net bir şekilde görürsünüz. 

Açken Sokağa Çıkmayın

Kışın kilo alınmasına neden olan en yaygın yanlışlardan biri açken dışarı çıkmaktır. Evde yenebilecek birçok sağlıklı yiyecek varken nasılsa dışarıda da yemek yenebilir düşüncesi vücuda alınan yüzlerce fazla kalori anlamına gelir. Açken dışarı çıkıldığında fast food yiyeceklerin pratikliğinden ve lezzetinden uzak durmak daha zor olur. Bu nedenle kış aylarında açken dışarı çıkmamaya özen göstermeli ve yüzlerce fazla kaloriden kendinizi korumalısınız. 

Havanın Kasvetine Kapılmayın

Pencereden baktığınızda havanın grileştiğini görünce kasvete kapılanlardansanız kış aylarında formunuza ekstra özen göstermelisiniz. Hava durumuna göre modunuz değişiyorsa; içinize kapanıyor ve kendinizi mutsuz hissediyorsanız; üstelik mutlu olmak için kendinizi çikolataya vuruyorsanız tehlike çanları çalıyor demektir. Canınız sıkıldığında, kendinizi mutsuz hissettiğinizde ve herhangi bir duygunuzu bastırmak için yemek yediğinizde kontrolü kaybedebilirsiniz. Bir kaşık ile başlayan çikolata tüketimi kavanozun dibine vurmanıza neden olabilir. O yüzden hiç riske girmeden tehlikeyi baştan ekarte etmelisiniz. 

Şekerli ve Alkollü İçeceklerden Uzak Durun

Şekerli ve alkollü içecekleri tüketmek her mevsim kilo alınmasına neden olsa da hareket düzeyinin daha düşük olduğu kış aylarında daha ciddi sonuçlara neden olabilir. Hazır meyve suları, kokteyller, alkollü ve gazlı içecekler tam bir kalori bombasıdır. Susadığınızda su içmek; özel günlerde daha az kalorili yiyecekleri tercih etmek kışın kilonuzu kontrol etmenizi kolaylaştıracaktır. 

Gün İçerisinde Yediklerinizi Not Edin

“Söz uçar, yazı kalır” sözü derin anlamlar barındırır. Hangi amaçla söylenirse söylensin yazı yazmak farkındalığı arttırır. Kış aylarında kontrol mekanizmanızı güçlendirmek istiyorsanız gün içerisinde yediğiniz her bir lokmayı yazıya dökmenizi öneriyoruz. Gün içerisinde aceleyle atıştırdığınız yiyeceklerin birleşiminin fazla kilo olarak dönmesini istemiyorsanız tedbiri elden bırakmamalısınız. Gün içerisinde yediklerinizi düzenli olarak tutarsanız zaman içerisinde “bunu yemesem de olur” farkındalığını yakalarsınız. 

Hayatınızı Düzene Sokun

Kilo almayı engellemek için hayatınızı düzene sokmalısınız. Sabahları mutlaka kahvaltı yapıp metabolizmanızı çalıştırmaya başlamalı; gece uyumadan 3 saat öncesinde yemeyi sonlandırmalısınız. İyi bir uykudan da asla ödün vermemelisiniz. Bilimsel araştırmalar yeterli uyumayan kişilerin kilo almaya daha meyilli olduğunu ortaya koymaktadır.