Kolay Egzersizle Beyonce Vücuduna Sahip Olabilirsiniz

Beyonce’un kıvrımlı vücuduna sahip olmak için Sakarya bayan spor salonu tarafından önerilen beş egzersizi yapabilirsiniz.

Beyonce, 2014 yılında düzenlenen Grammy ödül töreninin açılış konserinde sergilediği Drunk in Love performansı ile ağızları bir karış açık bırakmıştı. Bu performansta sadece şarkıcının sesi ya da dansı değil aynı zamanda vücudu da çok konuşulmuştu. O dönemde aynı zamanda hamile olan şarkıcının bir dansçının vücuduna sahip olması herkesin ilgisini üzerine çekmişti.

Beyonce’un kıvrımlı vücuduna sahip olmak için Sakarya bayan spor salonu tarafından önerilen beş egzersizi yapabilirsiniz. Bunun için iç uylukların, dış uylukların, uylukların, kalça kaslarının oluşturduğu kas grubunu çalıştırmanız yeterli. Üstelik bunu yaparken 3 kilogramlık dambıl ve çalışma matı kullanmanız yeterli. Gün içerisinde yapacağınız bu kısa ve kolay hareketler ile Beyonce vücudu hayal olmaktan çıkıyor.

Squat

Squat

Bu squat hareketi klasik squat hareketinden biraz daha farklı. O nedenle sörf tahtası squatı olarak da geçiyor. Ayaklarınızı tıpkı bir sörf tahtası üzerindeymiş gibi yerleştirin. Daha sonra kalça kaslarınızı sıkarak yarım çömelin. Bu pozisyonda önemli olan şey dizlerinizin ayaklarınızın gerisinde durması. Daha sonra tüm gücünüzle yukarı doğru zıplayın ve zıplarken 180 derece dönün. Bu hareketi bir dakika boyunca tekrarlamanız yeterli olacaktır.

Topuk Vuruşu

Topuk Vuruşu

Dört ayak üzerinde durun ve dizlerinizi yere dayayın. 3 kg ağırlığındaki dambılı dizinizin arkasına yerleştirin. Daha sonra ağırlığı yerleştirdiğiniz ayağınızı dizinizden yukarı doğru kırılacak şekilde kaldırın. Bu pozisyonda ağırlığı baldır ve uyluk kaslarınızla sıkı bir şekilde tutun. Daha sonra dizinizi indirin ve yere temas etmeden tekrar kaldırın. Bu hareketi her ayak için bir dakika boyunca gerçekleştirin.

Geçiş Hareketi

Beyonce

Sağ uyluk kemiğinizi zemine paralel bir hale getirin ve ileri doğru hamle yapın. Kollarınızı denge ve momentum için vücudunuz ile beraber hareket ettirin. Daha sonra yukarı zıplayarak bacak değiştirin. Bacak değiştirirken yukarı doğru zıplamak vücudunuzun daha iyi çalışmasını ve daha çabuk sonuç almanızı sağlayacaktır. Bu hareketi bir dakika boyunca yapabilirsiniz.

Bacak Kaldırma

Bacak Kaldırma

Yan bir şekilde yatın ve elinizle başınızı destekleyin. Daha sonra sol elinizle 3 kg ağırlığındaki dambılı sol ayağınıza dayayın. Ayağınızı yavaşça indirin ve kaldırın. Bu hareketi bir dakika boyunca yaptıktan sonra diğer ayağınızla yine bir dakika boyunca hareketi tekrarlayın. Bu hareket bacak ve kalça kaslarınızla beraber karın kaslarınızın da çalışmasını sağlayacaktır.

Geniş Squat

Ayaklarınızı iki ya da üç metre genişlikte açın. Bu pozisyondayken ayak parmaklarınızı dışarı doğru açık tutun. 3 kg ağırlığındaki dambılı iki elinizde göğüs hizasında tutun. Kalçalarınızı arkaya doğru itin ve uyluklarınızı yere paralel bir şekilde vücudunuzu aşağıya doğru indirin. 10 saniye boyunca bu pozisyonda durun daha sonra 10 saniye yükselin ve tekrar eski pozisyonunuzu alın.B Bu hareketi de tıpkı diğer hareketler gibi günde bir dakika boyunca yapmanız yeterli olacaktır.