Beden Yaşınızı Gençleştirin!

Nüfusumuzdaki yaşımızı göstermeyen bedenlerimiz özgüvensizliğimizin kaynağı haline gelebilir. Neyse ki; çaresiz değiliz. Hayatımızda yapacağımız küçük değişiklikler sonrasında beden yaşımızı gençleştirebiliriz!

Tüm kadınlar güzel görünmek, genç kalmak ve fitlikleri ile kendilerine verdikleri önemi yansıtmak isterler. Maalesef hepimiz bu amacımızı yerine getiremeyiz. Son yıllarda ön plana çıkan “vücut yaşı” kavramından sonra konu hakkındaki farkındalığımız artsa da çoğumuz henüz harekete geçemedik. Magazin haberlerinden ya da sosyal medyadan 40 yaşındaki ünlülerin vücut yaşlarının 18 olduğunu öğrenmek içimizi burksa da henüz kendimizle yüzleşemedik. 

Yeni bir hayata başlamak, yeni bir görünüme kavuşmak ve ruhumuzun gençliğini bedenimize yansıtmak için hiçbir zaman geç kalmış sayılmayız! Yazımızdaki önerileri uygulayarak siz de geçirdiğiniz değişim sebebiyle iltifat almaya alışacaksınız!

Spor Yapmak Vücudunuzu 10 Yaş Gençleştirir

Biliyoruz vaktiniz kısıtlı, gün boyu zaten çok yoruluyorsunuz ve gerçekten spora ayıracak vaktiniz hiç ama hiç yok! Öncelikle bu bahaneleri artık rafa kaldırmalısınız. Spor yaparak biyolojik yaşınızı küçültebilirsiniz. Bel çevrenizde ve göbek bölgenizde biriken yağlardan, kalınlaşan basenlerinizden ve hatta sinirinizi bozan selülitlerden kurtulmak istiyorsanız ilk olarak sporu hayatınıza sokmalısınız. Uzun yürüyüşler yaparak ya da daha da mantıklısı, Sakarya bayan spor salonları arasında tercihinizi yaparak egzersizlerinizi sıklaştırabilirsiniz. 

Spor yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilir, modunuzu yükseltebilir, daha net düşünmeye başlayabilir, kaslarınızı güçlendirebilir, kemik sağlığınızı iyileştirebilir ve yaşlanma belirtilerinizi geriye döndürebilirsiniz. Daha önce yeterince spor yapmadıysanız kondisyonunuz artana ve egzersizlerin nasıl yapılacağını öğrenene kadar spor eğitmenlerinden destek alabilirsiniz. Fazla kilonuz varsa genel sağlık durumunuza, yaşınıza ve beklentilerinize uygun beslenme danışmanlığı da alarak beden yaşınızı küçültebilirsiniz. 

Stresten Mümkün Olduğunca Uzak Durun

Yanlış beslenme ve hareketsizlik kadar stresin de sizi yaşlandırdığını biliyor musunuz? Stresli bir yaşam vücudunuzdaki hormonları, vücut metabolizmanızı ve sağlığınızı etkileme gücüne sahiptir. Son yıllarda artan anksiyete, duygu durumu bozuklukları ve depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların kişinin olduğundan yaşlı görünmesine; vücudunun yaşlanmasına neden olduğu bilimsel olarak da ortaya çıkarılmıştır. Bu nedenle gerekirse işinizi değiştirin, hayatınızda sizi mutsuz eden detaylardan kurtulun ve kendinizle barışın. Stresle başa çıkmakta zorlanıyorsanız yine bol bol spor yapın ve sizi mutlu edeceğini bildiğiniz aktivitelere odaklanın. 

Hayatınıza Sağlıklı Yağları Sokun

Vücut yaşınızı düşürmek istiyorsanız ne yaptığınıza ve ne yediğinize dikkat etmeniz gerekir. Vitamin, amino asit ve mineral içeren gıdalar kadar sağlıklı yağ içerenleri de beslenme programınıza eklemelisiniz. Özellikle Omega-3 yağ asitlerine ekstra özen göstermelisiniz. Kemik sağlığınızı iyileştiren, yaşlanma belirtilerini azaltan, ödem oluşumunu engelleyen, cildinizi güzelleştiren ve bağışıklık sisteminizi güçlendiren Omega-3 yağ asitlerini doktorunuza danışarak takviye olarak alabilir ya da beslenmenize deniz ürünlerini dahil edebilirsiniz. 

Uyku Düzeninize Özen Gösterin

Uyumak yalnızca bedeni dinlendirmez; uyku esnasında zihnimiz arınır, vücudumuz kendini yeniler, yıpranan kaslarımız onarılır ve hormonlarımız düzenlenir. Bu nedenle beden yaşınızı gençleştirmek istiyorsanız günde en az 7 saat uyumaya özen göstermelisiniz. Gece uykunuzu alırsanız her güne pozitif başlayabilir; yüksek enerjinizle günü daha verimli bir şekilde geçirebilirsiniz.