Doğumun İzlerini Sporla Silin

Doğum sonrası kilo vermek hayal değil! Spor yaparak doğum sonrası kilolarınızdan sağlıklı bir şekilde kurtulabilirsiniz!

Doğum bir kadının hayatının en unutulmaz, en özel ve en ayrıcalıklı mucizesidir. Gebelik haberinin alındığı ilk andan itibaren kadınların hayatında her şey değişir. Doğum yaklaştıkça hormonların da etkisiyle vücutta da değişimler başlar. Basenler kalınlaşır, göbek bölgesi yağlanır, bel oyumu kapanır ve beslenmeye göre selülitlerde de artış yaşanır. Siz de doğum yaptıktan sonra nasıl kilo vereceğinizi karar kara düşünüyorsanız ya da hali hazırda doğum sonrası kilolarınızı vermek istiyorsanız altın değerindeki önerilerimizi hayata geçirebilir; Sakarya bayan spor salonları içerisinden size en çok hitap edene yazılarak doğum sonrası değişiminizi başlatabilirsiniz!

Doğum Sonrası Kilo Vermek İçin Sporu ve Diyeti Dengeleyin

Doğum sonrası kilo vermek isteyenlerin yaptıkları en büyük hata; şok diyetler uygulamak ve kontrolsüz bir şekilde egzersiz yapmaktır. Biran önce kilo vermek için uygulanan bu taktikler hem kadınların sağlığını olumsuz yönde etkiler hem de bebeklerin ihtiyaç duyduğu oranda süt üretilmesini engeller. Doğumdan sonra kilo vermek için genel sağlık durumuna ve kondisyona uygun egzersizler yapılmalı; ancak dengeli beslenmeye de özen gösterilmelidir. Aksi halde kadınlar hayal ettikleri vücuda sağlıklı bir şekilde ulaşmayı şansa bırakmış olurlar. 

Doğum Sonrası Kilolarından Kurtulmak İçin Spor Yapın

Doğum sonrası kiloları vermek için de hamilelik döneminde daha az kilo almak için de egzersizlerin büyük bir önemi vardır. Yapılan araştırmalar gebelik döneminde düzenli egzersiz yapan kadınların egzersiz yapmayanlara göre yaklaşık 3,5 kg daha az kilo aldıklarını göstermektedir. Aynı durum doğum sonrası süreçte de geçerlidir. 

Gebelikte alınan kiloların metabolizma dengesini bozmadan verilmesinin en etkili yolu spor yapmaktır. Alt karın bölgesini, sırtı, bacakları, kolları ve genel vücut konturlarını iyileştiren egzersizlerle kadınlar hem streslerinden arınabilir hem aynaya baktıklarında giderek daha mutlu oldukları bir görüntüye kavuşabilir hem de eksilen özgüvenlerini yerine getirebilirler. 

Doğum sonrası egzersizler sayesinde kaslar yeniden yapılandırılabilir, çalıştırılması zor düz karın kasları şekillendirilebilir ve daha sıkı bir vücuda sahip olunabilir. Spor yaptıkça spor yapma isteğinin gelmesinin neticesinde kadınlar daha sıkı kalçalara ve daha estetik bir vücuda kavuşabilirler. 

Dikkat edilmesi gereken temel konu egzersizlerin bilinçsiz bir şekilde yapılmamasıdır. Bu nedenle Sakarya bayan spor salonları arasından seçim yapılırken mutlaka spor eğitmenlerinin çalıştığı salonlar tercih edilmelidir. Böylece hem hamilelik dönemine özel beslenme danışmanlığı alınabilir hem de kadınlar kendi ihtiyaçlarına yönelik egzersizlerle hedeflerine daha kolay ulaşabilir. 

Doğum Sonrası Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Doğum yaptıysanız ve ilgilenmeniz gereken küçük bir bebeğiniz varsa spor yapmak için vaktiniz olmayacağını düşünebilirsiniz. Öncelikle doğumdan hemen sonra uzun yürüyüşleri bebeğinizle yapabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Doğum yönteminize ve vücudunuzun sağlık durumuna göre yürüyüş egzersizlerinize bir an önce başlayabilirsiniz. Pilates, vücut geliştirme, fitness, cardio, zumba ve crossfit gibi daha yoğun egzersiz programları için ise 6 hafta beklemelisiniz. 6 haftanın sonunda yapacağınız egzersizler sayesinde birçok olumlu değişimi yaşayabilirsiniz. 

Doğum sonrası spor yapmak;

  • Hızla kilo verilmesini sağlar.
  • Uyku kalitesini arttırır.
  • Enerji verir.
  • Psikolojik olarak iyi hissedilmesine yardımcı olur, stresi azaltır.
  • Özgüveni yükseltir.
  • Kasları güçlendirir.
  • Ayrılan karın kaslarının birleşmesini sağlar. (Diastasis Recti)

Doğum sonrası yapılan sporların birçok faydası olur; üstelik bu faydalar yalnızca kilo verilmesiyle de sınırlı değildir. Düzenli egzersizlerle siz de doğum kilolarınızdan kurtulabilirsiniz! Seçim sizin…