Türk Kadınının Genetik Fiziki Dezavantajları

Her toplumun kendine has fiziksel özellikleri vardır. Türklerde öne çıkan özellikler ise kısa boy, kalın kemik, yağlı cilt, yüksek alın çizgisi olarak ifade edilebilir.

 

Elbette tek tip insan görüntüsü mümkün olmadığı için ve tarihte göçler çok sık yaşandığından belirgin özellikler zamanla kaybolabilir ya da çekinik hale gelebilir. Ancak genel olarak fiziksel özelliklerde öne çıkan bazı yaygınlıklar özellikle kadınlar için sorun olmaktadır.  Türk kadınlarında göğüs ölçüsü genellikle diğer ülke kadınlara göre büyüktür. Bu fiziksel özellikler bir araya geldiğinde ise dünya genelinde kabul gören estetik algısından oldukça uzakta bir görünüm ortaya çıkar. Bazı kadınlar için bu görünüm özel olsa da bazı kadınlar genel kabul görmüş fiziksel özelliklere sahip olmak isterler. Bu noktada ise atılması gereken en önemli adım sorun olarak görülen bölgeleri belirlemek ve buna bağlı olarak spor yapmak olmalıdır. 


Geniş Basenler İçin Yürüyüş 

Tipik Türk kadını görüntüsünde pelvis kemikleri yüksek olduğu için hem kalça hem de basen bölgesi geniştir. Yüksek pelvis doğum yapmayı kolaylaştıran bir özellik olsa da dış görünüşte kabul gören estetik algının oldukça dışındadır. Geniş basenli kadınlar yürüyüş, bisiklete binme ya da squat gibi hareketlerle basen bölgelerinde incelme elde edebilirler. Kısa boy ile birleşen geniş basenler armut tipi bir görünüm oluşturacağından vücut tipini en çok beğenilen kum saati tipine döndürmek için düzenli olarak spor yapmak gerekir. 

Fitness ve sağlıklı beslenme bu süreçte en önemli vücut şekillendirme yardımcısı olmalıdır. Eğer düzenli olarak spor yapmanıza ve beslenmenize dikkat etmenize rağmen hala istediğiniz görünümü elde edemiyorsanız son çare olarak estetik cerrahiye başvurabilirsiniz. Estetik cerrahların da ameliyat kararı almadan önce kişinin doğal yollarla hayal ettiği fiziksel görünüme ulaşmak için yeterince zaman ayırdığını bilmek isterler. Liposuction ya da dolgu gibi işlemlerden önce fiziksel görüntünüzü mutlaka spor yaparak değiştirmeye çalışmalısınız. 

Sarkmaya Engel Olun

Tipik Türk kadını özelliklerinden birisi de kadınların genellikle büyük göğüslü olmasıdır. Göğüs ölçülerinde ideal estetik algıyı keskin çizgilerle belirlemek mümkün olmasa da vücutla orantılı bir ölçüye sahip olmak her kadının hayalidir. Fitness yaparak göğüs ölçüsünü doğrudan küçültmek mümkün değildir. Ancak fazla kilolardan kurtulduğunuz zaman göğüs ölçülerinizde az da olsa değişim olduğunu görebilirsiniz. Büyük göğüslü kadınlar için fitness yapmanın en önemli artısı uzun vadede oluşabilecek sarkmalara karşı önlem almaktır. Sarkmaların meydana gelmesi kişinin hem özgüveni hem de dış görünüşü açısından oldukça olumsuz bir etki yaratır. Kol altlarında ve göğüslerde sarkmanın meydana gelmemesi için bu bölgelere özel hareketlerin olduğu spor programları yapmaya özen göstermek gerekir. 

Dünyanın estetik algısı sürekli değişirken temel olarak önemli olanın sadece aynaya baktığınız zaman sizi mutlu edecek bir görünüm olduğunu da aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Boy ve kemik yapısı çok ciddi müdahaleler olmadan değiştiremeyeceğiniz fiziksel özellikler olduğundan ideal kiloda, fit bir vücuda sahip olmak genel algıya uygun bir görünüme sahip olmaktan çok daha önemli ve sağlıklıdır