Shakira’nın Fitness Programı ile Daima Genç Kalın

Albüm çalışmaları ve dünya turneleri arasında yaptığı çalışmalar ile her daim fit kalan Shakira, kişisel Anna Kaiser’ın hazırladığı program ile bu görünüşe sahip olmayı başarıyor.

Hiç şüphesiz Shakira günümüzdeki en seksi sanatçılardan bir tanesi. 2 çocuk sahibi olan ünlü şarkıcı 41 yaşında olmasına rağmen gençlere taş çıkaracak bir vücuda sahip. Sakarya bayan spor salonu bu program sayesinde her daim genç ve fit görünmenizi sağlıyor. Shakira’nın çalışma programında yer alan bazı yoga hareketleri vücudunuz çalışmasını sağlarken aynı zamanda daha da esnemesine yardımcı olacaktır. Bu şekilde çalışmanızda ekstra bir avantaj da elde edebileceksiniz. 

  • Adım ve Tekme

Dik durun ve sol ayağınızı olabildiğince öne doğru atın. Daha sonra sağ ayağınızı olabildiğince yukarı kaldırarak tekme atın. Sağ ayağınızı indirdikten sonra geriye doğru bir adım atın ve vücudunuzu sağ tarafa yatırarak sol ayağınızın üzerine yatın. Bu hareketi elinizde ağırlık varken yapmanız daha yararlı olacaktır. Adım ve tekme hareketini her bir taraf için 15 tekrar yapmanız yeterli olacaktır. 

  • Ayak Kaldırma Hareketi

Dik durun ve sol elinizle bir bara tutunun. Sağ ayağınızı yerden yaklaşık 30 cm kadar kaldırın.Daha sonra elinizi bardan çekerek dengede durmaya çalışın. Sağ ayağınızı esneterek tekrar zemine kadar indirin ve tekrar kaldırın. Bu hareketi her ayak için 30 ya da 40 tekrar olacak şekilde yapabilirsiniz. 

  • Karın Çalışması

Geniş squat hareketinin ikinci pozisyonunu alın ve ayak parmak uçları dışa bakacak şekilde ayaklarınızı konumlandırın. Bu pozisyondayken karın ve uyluk kaslarınızı olabildiğince sıkın. Daha sonra sağ dirseğiniz ile sağ dizinize dokunun ve eski pozisyonunuza geri dönün. Karın çalışması hareketini her bir taraf için 15 tekrar yapmak gerekmektedir. 

  • Ayak ve Kalça Çalışması

Karın çalışması hareketinin ilk pozisyonunu alın ve ellerinizi başınızın arkasına yerleştirin. Tıpkı karın çalışması hareketindeki gibi karın ve uyluk kaslarınızı olabildiğince sıkın. Topuklarınızı 15 defa kaldırın ve indirin. Daha sonra aynı pozisyonda 15 defa zıplayın. Bu hareketi toplamda 2 tekrar olacak şekilde yapabilirsiniz. 

  • Göğüs Açma

Elinize bir plates bandı alın ve kollarınızı ileri doğru uzatın. Sol elinizi sabit tutarken sağ eliniz ile bandı olabildiğince gerin ve sağ tarafa doğru üst vücudunuzu döndürün. Daha sonra tekrar eski pozisyonunuza geri dönün. Bu hareketi her bir taraf için 20 tekrar ve 2 set olacak şekilde yapmanız yeterli olacaktır. 

  • Yarım Plank

Yarım plank pozisyonu alın ve dirsekleriniz 45 derecelik açıya gelene kadar şınav hareketi yapın. Daha sonra çocuk duruşu hareketine geçin. Son olarak eski pozisyonunuza geri dönün. Bu hareketi 15 tekrar ve tek set olarak yapmanız yeterli olacaktır.

Önerilen İçerikler