Selülite Yardımcı Olan Vitaminler

Kalça ve basen bölgesinde toplanan yağ ile cildin pürüzlü bir görünüm almasına selülit adı verilmektedir. Günümüzde birçok ilaç ve yiyecek selülit önleyici olduğunu iddia etmektedir ancak bazı vitaminlerin alımını arttırarak bu yağ birikimlerinden korunabilirsiniz.

Kalça ve basen bölgesinde toplanan yağ ile cildin pürüzlü bir görünüm almasına selülit adı verilmektedir. Günümüzde birçok ilaç ve yiyecek selülit önleyici olduğunu iddia etmektedir ancak bazı vitaminlerin alımını arttırarak bu yağ birikimlerinden korunabilirsiniz. Vitaminler tamamen selülitlerden kurtulmayı sağlamaz ancak onlarla savaşarak selülitli görünümü azaltmayı sağlamaktadır. Bu vitaminlerin eksikliği de selülit oluşumuna neden olmaktadır. Selülit her ne kadar fazla kiloda ortaya çıksa da özellikle C vitamini eksikliği selüliti tetiklemektedir. Vücudun günlük C vitamini ihtiyacı 300 ile 750 mg arasında değişmektedir. Bu oranın altında kalındığında selülit görünümü hızla meydana gelmektedir. Selülitli görünümü ortadan kaldırmak için vitamin desteğinin yanı sıra spor yapmak da önemlidir. Sakarya bayan spor salonu ile birlikte hazırlayacağınız çalışma programı sayesinde selülitlerinize sonsuza kadar elvada diyebilirisiniz.

A Vitamini

A vitaminin en önemli özelliklerinden birisi de yağda iyi bir şekilde çözülmesidir. Cildin daha güçlü olmasını sağlayan ve yapısında yer alan kolajenlerin üretimini arttırmaktadır. Ayrıca vücuttaki hücrelerin üretimini teşvik etmeye de yardımcı olmaktadır. A vitamini destekleri alabilir ya da bunun yerine a vitamini yönünden zengin olan havuç, kabak, kavun ve ıspanak gibi meyve ve sebzeleri tüketebilirsiniz. Ayrıca biftek, karaciğer, yumurta ve süt gibi hayvansal gıdalar da a vitamini deposudur.

C Vitamini

C vitamini de tıpkı A vitamini gibi kolajen üretimine yardımcı olmaktadır. Buna ek olarak C vitaminin kırmızı kan hücrelerini onarmaya yarayan etkisi selülit azaltımında önemli rol oynamaktadır. Aynı sebepten dolayı C vitamini cilt hücrelerini hasardan koruyan bir antioksidandır. Ciltteki kırışıklıkların giderilmesinde yardımcı olan C vitamini portakal, kırmızı ve yeşil biber, kivi, çilek gibi meyvelerde bolca bulunmaktadır.

Kompleks B Vitaminleri

Kompleks B vitaminleri on ayrı vitamin ve asitten oluşmaktadır. Birlikte çalışan bu vitamin ve asitler sağlıklı kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olur ve doku aktivitesini arttırır. Selülitle mücadele konusunda en yararlı vitamin olan B vitaminleri arasında B2 vitamini doku oksidasyonunu önler ve protein ile yağların kullanımını düzenler. B2 vitamini süzme peynir, yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer, yumurta ve bezelye gibi gıdalarda bulunmaktadır. Pekmek, süt ve karaciğerde ise yine selülite yardımcı olan B6 vitamini bulunmaktadır. Buğday tohumu tüm kompleks B vitaminlerini içermektedir.

E Vitamini

Yağda çözünen E vitamini antioksidan özellikleri sayesinde selülit ile savaşmaya yardımcı olan bir diğer vitamin türüdür. E vitamini vücuttaki deri katmanlarının oksijen almasına yardımcı olur ve bu sayede selülite neden olan yağların birikmesini engeller. E vitamini günümüzde özellikle cilt kremlerinde sıkça kullanılmaktadır. Takviye hap olarak bulunabilmesinin yanı sıra somon, zeytin ve yeşil yapraklı sebzelerde de bolca bulunmaktadır. E vitamini aynı zamanda vücuttaki kırışıklıkların ve yaşlanma belirtilerinin giderilmesinde de önemli rol oynamaktadır.